(фото) ХРИСТИЈАНСКА УБАВИНА: Реки од народ на Бигорски по повод храмовата слава

Сподели го ова:Во понеделникот на главната манастирска слава на Свештената Бигорска Обител, во спомен на Отсекувањето на главата на Свети Јован Крстител реки од народ имаше на вечерната и утинската литургија.

Славното Бигорско Светилиште, кое низ вековите било и останало гордост и пофалба на нашите предци и столб на нивната православна вера и самобитност, особено за жителите на овие краишта, и денес со истата ревност продолжува да сведочи за евангелската Вистина и да ја јакне верата на народот.Сподели го ова:

Слични објави