|

Еве кој го убедил прилепчанецот Алиоски за да игра во Фенербахче

Сподели го ова:Во новата сезона, Езџјан Алиоски ќе игра за турскиот фудбалски клуб Фенербахче. Имено, тој имал и други понуди да игра за клубови како од Турција, така и од Европа.

Фудбалскиот клуб од Турција бил конкретен, Алиоски сакал да се врати во Европа, меѓутоа битно е да се нагласи дека еден од оние кој што го мотивирал да игра во Фенербахче е Елиф Елмас, човекот кој што играше за овој фудбалски гигант пред да се пресели во големата фудбалска земја-Италија.Сподели го ова:

Слични објави