|

Денеска е третиот ден од 15-тата меѓународна ликовна колонија „Марко Цепенков – Дрен 2023“

Сподели го ова:Вкупно 19 уметници кои доаѓаат од земјава и од странство, веќе трет ден творат на 15-та меѓународна ликовна колонија „Марко Цепенков – Дрен 2023“. Оваа ликовна колонија ќе трае се до 23 јули.

Уметниците, сите овие денови со љубов работат во повеќе дисциплини: скулптура, сликарство и инсталација, а создадените дела ќе бидат презентирани на изложба во НУЦК Марко Цепенков. Претставување на овие дела, ќе има и во повеќе градови низ нашата земја.Сподели го ова:

Слични објави