Вечерва и утре е славата на црквата “Пречиста”во прилепската населба Варош

Сподели го ова:Голем дел од прилепчани, како секоја година-така и оваа, традиционално вечерва и утре ја празнуваат славата посветена на Воведение на Пресвета Богородица – Пречиста. . Врз основа на ова, утре “реки од прилепчани” се очекува да ја посетат црквата “Воведение на Пресвета Богородица” во Варош-Прилеп, да си присуствуваа на божествената литургија, да си запалат свеќа за свое, но и за здравјето на своите најблиски, бидејќи верата е оној единствен патоказ по кој треба да се движиме. 

За многу години и на помош нека ни е големиот христијански празник – Воведение на Пресвета Богородица – Пречиста. Сподели го ова:

Слични објави