22-ри април Велики Петок и 25 април-вториот ден на Велигден се неработни денови за сите граѓани во нашата земја

Сподели го ова:


Министерството за труд и социјална политика  соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 22 април 2022 година (петок), Велики Петок, петок пред Велигден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија. Исто така, и 25 април (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден според православниот календар, е неработен ден за сите граѓани на Македонија.

Сподели го ова:

Слични објави