Власта ги игнорира легитимните барања на просветните работници и враќа со притисоци и понижувања-истакнуваат од ВМРО-ДПМНЕ

Сподели го ова:


Власта на СДСМ и ДУИ на секој можен начин ги понижуваат вработените во образованието. Еднаш тоа го прават со притисоците, заканите и заплашувањата, а од друга страна ги игнорираат нивните барања за покачувања на платите согласно колективен договор-истакнуваат од ВМРО-ДПМНЕ. Имено, нивното соопштение Ви го пренесуваме целосно во прилог:

“Затоа оправдани и легитимни се барањата за повисоки плати на просветарите. Покачувањето на платите кое го нуди владата не може да се покрие ни два дена пазарење од продавниците. Инфлацијата само во месец март достигна до 8,8%, маслото за јадење е поскапено 100%, лебот 110%, горивата за околу 80%, струјата за 30% и сите останати основни животни трошоци. И сега кога наставниците, негувателките и професорите бараат повисоки плати власта на СДСМ и ДУИ им велат дека немало пари, а во исто време милиони евра завршуваат на криминални физибилити студии, за кафиња, цвеќиња, фстаци и хотелски услуги. Криминалците од власта не сакаат да се откажат од парите кои може да ги трошат за своите удобства”-истакнуваат од ВМРО-ДПМНЕ. 

Сподели го ова:

Слични објави