12 милиони евра се наплатени од патарини во вториот квартал оваа година

Сподели го ова:ЈПДП-Јавното претпријатие за државни патишта во вториот квартал оваа година наплати патарини во севкупен износ од 745.037.340 денари, односно околу 12 милиони евра.

Наплатените средства се 20,99 % од севкупниот планиран приход по тој основ годинава, а во споредба со истиот период минатата година, може да се заклучи дека приходот од патарини е поголем за дури 13,6 проценти, односно за 89.166.912 денари.

Граѓаните плаќат патарини, меѓутоа се поставува прашањето какви услуги добиваат за тоа што го плаќаат, и на какви патишта возат по автопатите…

DCIM100MEDIADJI_0490.JPG


Сподели го ова:

Слични објави