И “Стара црква” – Прилеп излезе со известување до верниците по повод празникот св.Фануриј

Сподели го ова:ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА СВЕТИ ФАНУРИЈ

Колаците (фануриите) ќе се прережуваат:

Во Свето Благовештение (Стара Црква)

На вечерна Богослужба во петок и сабота (08-ми и 09-ти), од 16. 00до 17.30 часот.

На утринска со литургија во сабота (09-ти), од 07.30 до 09.30 часот.

Во Свето Преображение (Грчка Црква), после Богослужбите.

Нека ни се напомош и за здравје и успех молитвите кон Светиот Фануриј – истакнуваат од црковниот храм св. Благовештение – Прилеп.Сподели го ова:

Слични објави