ЖАЛОСНО: Во Прилеп, години наназад липата немилосрдно се сече и крши од собирачите на липов цвет

Сподели го ова:Купишта липови гранки речиси секое утро собираат прилепските комуналци, а тоа е сликата од скоро сите населби во градот под Марковите Кули. Со години, липата немилосрдно се сече и крши од собирачите на липов цвет.

Комуналните работници често се во вербална расправија со нив, но тука завршува нивната надлежност. Надлежноста да ја спречат и санкционираат оваа појава ја имаат Инспекторатот и МВР. Секој треба да заработи, и во ред е да се бере липовиот цвет, но цвет по цвет, не на ваков начин, со масакрирање на липите” – истакнуваат од прилепски Комуналец.Сподели го ова:

Слични објави