ЖАЛОСНО: Учебната година, дел од учениците ќе ја започнат без учебници

Сподели го ова:

Годинава, комплетно нови учебници треба да има за трето и шесто одделение, а сето тоа е врз основа на планот за реформа на основното образование кој се спроведува етапно. Како резултат на овој план, се изработени нови наставни програми од Бирото за развој на образованието (БРО), меѓутоа Министертвото за образование доцни со печатењето на учебниците за трето и шесто одделение.

Навистина е жалосно што учениците од трето и шесто одделение наместо да ги добијат своите учебници на почетокот на годината, тие извесен период ќе учат од помошни материјали кои ќе бидат во електронска форма.Сподели го ова:

Слични објави