ЖАЛОСНО: Денeс паметните мора да молчат за да не се навредат “будалите”

Сподели го ова:Паметниот човек денеска не е оној кој знае сè за секого, туку оној кој умее да размислува токму онака како што треба, во вистинско време и во вистинско место!

Паметниот човек знае за мера, за вистински степен на култура, взаемна почит и чесност! Паметниот човек постојано ја применува својата мудрост во секојдневното живеење – и тоа не само за своја корист, туку и во корист на сите оние кои живеат во ова наше општество.

Меѓутоа жалосно е тоа што денес во земјава, дојде време каде паметните мора да молчат за да не се навредат “будалите”!

Се согласувате??Сподели го ова:

Слични објави