|

За Илинден, и старо и младо – во Писокал се собрало

Сподели го ова:По повод големиот државен и христијански празник Илинден, во манастирот св.Илија Писокал во с. Кален се празнуваше “на големо”. По повод празникот, на први и втори август имаше масовен собир и свечена литургија.

Вечерната литургија започна во вторникот во 18:00 часот, додека утринската литургија на 02.08.2023 ќе започна во 07:00 часот. И во текот на двата денови се прославуваше со жива музика. Вечерта на 01.08.2023 година настапуваа Екста бенд од Битола и Мирослав Мирчески, меѓутоа следниот ден на Илинден со почеток од 10-30 часот присутните ги забавуваше Благоја Грујоски.Сподели го ова:

Слични објави