Во Прилеп за само 6 часа, МВР санкционира 12 пијани возачи

Сподели го ова:Во текот на изминатата вечер (28/29.04.2023) во периодот од 22.00 до 04.00 часот на територија на СВР Битола спроведена е засилена акциска контрола за санкционирање на возачи кои управуваат возило под дејство на алкохол.

При контролата санкционирани се 20 возачи. Од нив 12 на територија на Прилеп, 6 во Битола, по 1 во Демир Хисар и Македонски Брод.

За време на контролата биле санкционирани и 19 други видови прекршоци.Сподели го ова:

Слични објави