ВИСТИНСКИ ХЕРОЈ: Ова куче со сите свои сили бара преживеани под рушевините во Турција

Сподели го ова:Силниот земјотрес кој што се случи во Турција остави голем број на последици по животите на луѓето затекнати во погодениот регион. Како резултат на земјотресот има голем број на жртви и повредени лица кои што дел од нив, сеуште се наоѓаат по урнатините, а по нив трагаат турските граѓани, специјалните спасувачки екипи, меѓутоа и уличните кучиња, кои иако се животни даваат “вонсериски напорори” при пронаоѓањето на лицата кои се под урнатините.

Еден таков вистински херој е и ова куче, кое со сите свои сили бара преживеани под рушевините во Турција. Без разлика дали станува збор за човек или животно, сите треба да си помагаме едни на други, а фотографијата во прилог, уште еднаш потврдува дека КУЧЕТО Е НАЈВЕРНИОТ ПРИЈАТЕЛ НА ЧОВЕКОТ!Сподели го ова:

Слични објави