ВИДЕО: Прилепчанецот Ристески: Колку мекици се потребни за купување на плацевите во Струмица од илјадници метри квадратни?

Сподели го ова:
УМС на ВМРО-ДПМНЕ денес во центарот на Скопје, поделија мекици како еден вид на донација за Рашковски, при што нивното соопштение Ви го пренесуваме во целост: “Со оваа наша акција сакаме да помогнеме на поранешниот  генерален секретар на Владата на Република Македонија. Сега од кога повеќе не е на функција генерален секретар и од кога повеќе не дели мекици за своите деца, неговите приходи се сигурно намалени. Затоа прашуваме:

Колку мекици се потребни за купување на плацевите во Струмица од илјадници метри квадратни?

Колку мекици се потребни за стекнување со имотот во Побожје?

Колку мекици се потребни за стекнување со возило олдтајмер марка Доџ?

Колку мекици се потребни за купување на нов луксузен џип Волво?

Колку мекици се потребни за стекнување со нови три мотоцикли, БМВ, Хонда и Кавасаки?

Ова се само мал дел од работите кои наводно Рашковски ги стекнал од родендени, крштевки и мекици.Имајќи предвид дека парите на сметките на неговите блиски беа од делење мекици, сега ние, „собраните средства“ ќе ги уплатиме исто на тие сметки, па да се надеваме дека со овој мал придонес ќе успееме да ги надополниме сметките на неговите најблиски за неколку милиони денари. ВМРО-ДПМНЕ строго го осудува секое криминално работење, стекнување без основ и богатење од парите на граѓаните! Како УМС на ВМРО-ДПМНЕ ќе се залагаме за да спречиме секаков вид на криминал, како и никогаш повеќе расипничкото владеење на СДСМ!”-истакна прилепчанецот Ристески од центарот на Скопје, човекот кој што поседува голема доверба помеѓу младите во оваа наша земја.Сподели го ова:

Слични објави