|

Вечерва во Прилеп во ликовната галерија на ЦК “Марко Цепенков” беше отворена “Персона”-тематската изложба на уметникот Филип Цакоски

Сподели го ова:


“Персона” е тематската изложба на уметникот Филип Цакоски, која беше отворена вечерва од 19.30 часот во ликовната галерија на ЦК “Марко Цепенков”. На оваа изложба поставени се вкупно 11 фигуративни скулптури, кои што се меѓусебно поврзани со идеја да претстават едни “психолошки состојби кај секојдневниот човек”.Вечерва, Претседателот на ОК -Дејан Проданоски, Претседателката на Унија на Жени -Билјана Кузманоска, како и голем број на членови од оваа партија, присуствуваа на отворањето на изложбата “Персона” од Филип Цакоски. Цакоски е дипломиран вајар на Факултетот за ликовни уметности-Скопје во класа на проф. м-р Жарко Башески, а воедно е и член е на ДЛУМ од 2020 г.

Сподели го ова:

Слични објави