Православните Христијани пропуштаат многу што не присуствуваат на Богослужбите од последната недела од Постот

Сподели го ова:


“Православните Христијани пропуштаат многу што не присуствуваат на Богослужбите од последната недела од Постот. Сите чекаат Пасха (Велигден), ја чекаат таа радосна средба со Бога, но никој не сака да Го придружува во Неговите страдања. Сите сакаат да се радуваат со Него, а никој не сака да сострада со Него. Н.Соколов…” (Оваа објава е превземена од Facebook страната на “Православно секојдневие – Daily Orthodox”).

Сподели го ова:

Слични објави