Утре, 3-ти Ноември ќе се одбележи 77 години од денот на конечно ослободување на Прилеп од фашистичкиот окупатор

Сподели го ова:


Со положување венци и свежo цвеќe на спомениците на народните херои, Методија Андонов – Ченто, Кузман Јосифоски – Питу, Могила на непобедените, Споменик кај месноста Песјобрдце, од страна на преставници од локалната самоуправа, политички партии, граѓани и граѓански здуженија,  градот – првоборец, Прилеп, утре ќе одбележи 77 години од Денот на конечно ослободување од фашистичкиот окупатор – 3-ти Ноември.

По повод празникот,  традиционално, на свечена седница на Советот на Општина Прилеп, со почеток во 19:00 ќе бидат додени  Третоноемвриските награди, на најзаслужни прилепчани.

Свечената седница ќе се одржи во големата сала на Општина Прилеп. Во насока на целосно запазување на протоколите за организирање настани и мерките за заштита од коронавирус, седницата ќе се одржи со редуциран број на присутни.

Сподели го ова:

Слични објави