Со полагање на цвеќе на споменикот на руските борци и панихида, денеска на прилепските германски гробишта им се оддаде почит на загинатите руски војници од Првата светска војна

Сподели го ова:Со полагање на цвеќе на споменикот на руските борци и панихида, денеска на прилепските германски гробишта, делегација на Амбасадата на Русија предводена од Амбасадорот Сергеј Баздникин, им оддаде почит на загинатите руски војници од Првата светска војна.

На оваа церемонија, присутни беа и градоначалникот на општина Прилеп Борче Јовчески, претседателот на Совет-Дејан Проданоски, претставници на Сојузот на Здруженија за Македонско-руското пријателство, како и претставници на компанијата “Лукоил”.Сподели го ова:

Слични објави