ШТО ЛИ ЌЕ БИДЕ ОД ДЕНЕС СО МАКЕДОНИЈА?? Владата го одобри францускиот предлог

Сподели го ова:opstina

Владата на нашата земја на денешната седница ги усвои заклучоците кои денеска ги изгласа Собранието, при што донесена е одлука за одобрување на предлогот на француското Претседателство од 30 јуни 2022 година. Што ли ќе биде со нашата земја-останува да видиме.

Антимакедонците од СДСМ со овој штетен предлог, кој си го усвоија во владата се откажаа од македонската историја, македонскиот јазик, македонската култура и македонскиот индентитет. Овие антимакедонци се предавници на македонскиот народ. Информацијата која денес ја изгласаа антимакедонците од СДСМ нема никакво значење, затоа што преговарачката рамката ја условува Владата, а тоа е промена на Уставот на државата со цел вметнување на Бугарите во Уставот. Промена на Уставот на Македонија нема да има, а тоа нема да го дозволат пратениците на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата-истакнаа денеска од ВМРО-ДПМНЕСподели го ова:

Слични објави