СЕКОЈА ЧЕСТ: Oпштина Прилеп веднаш се одзва на повикот за помош по вчерашните големи поплави во соседната општина Долнени

Сподели го ова:По вчерашните големи поплави во соседната општина Долнени, општина Прилеп веднаш се одзва на повикот за помош со тоа што испрати возило на ТППЕ Прилеп со пумпи за вадење и расчистување на водата.

Денес, градоначалникот Јовчески ги посети населените места и дел од семејствата чии куќи беа зафатени од поплавите. Апелираме до сите граѓани кои се во можност, да испратат помош на било каков начин, а Општина Прилеп и понатаму останува на располагање за било каква помош во рамките на нејзините можности.Сподели го ова:

Слични објави