СЕКОЈА ЧЕСТ: Директорот на ООУ “Кире Гаврилоски – Јане” со несебична поддршка на Здруженијата на слепи лица

Сподели го ова:Здружението на слепи лица од Прилеп, Национален сојуз на слепи на Република Македонија, во соработка со ООУ “Кире Гаврилоски – Јане” Прилеп, денес организираа спортски активности и натпревар во ,,Голбол” помеѓу вакви здруженија и клубови од повеќе градови од Македонија, во спортската сала на училиштето. Секоја чест за Влатко Кузманоски – директорот на ООУ “Кире Гаврилоски – Јане” кој што дава несебична поддршка на Здруженијата на слепи лица, и дава целосна грижат за лицата со попреченост.

Грижата за лицата со попреченост и инклузијата која што ја практикува директорот на ова училиште Влатко Кузманоски, Локалната самоуправа заедно со Советот на Општина Прилеп, секогаш ја поддржува, а и во иднина се разбира секогаш ќе ги помагаме ваквите настани и активности – истакнаа од Општина Прилеп.Сподели го ова:

Слични објави