Секој е добредојден во изложбената археолошка поставка во прилепскиот Завод и Музеј да погледне извонредни археолошки предмети од прилепскиот регион

Сподели го ова:
May be an image of sculpture and monument

Секој е добредојден во изложбената археолошка поставка во прилепскиот Завод и Музеј да погледне извонредни археолошки предмети од прилепскиот регион. Еве што истакнува прилепчанецот Душко Темелкоски кој што работи во прилепскиот музеј, во однос на сето ова: “Во исчекување на овогодинешните археолошки истражувања и претставувањето на репрезентативната биста на Фаустина II, сопруга на римскиот император Марко Аврелије од 2 век на конгрес во Загреб, пронајдена во античкиот град Стибера кај прилепското село Чепигово, (заедно со Александра Николоска од Македонската академија на науки и Оливера Јандреска од НУ Завод и Музеј Прилеп. – фотографии на Иван Блажев од МАНУ). Секој од вас е добредојден во изложбената археолошка поставка во прилепскиот Завод и Музеј да ја погледне оваа и стотици други извонредни археолошки предмети од прилепскиот регион”-истакнува Темелкоски.

May be an image of sculpture
May be an image of sculptureСподели го ова:

Слични објави