Распеано и весело вчера беше во Општина Могила, а како шлаг на тортата беше Сузана Гавазова

Сподели го ова:

И оваа година, повеќе од очигледно беше дека градоначалникот на Општина Могила Драганчо Саботковски, за неговите сограѓани направи уште едно успешно фестивалско издание на Фестивалот на дуети ,,Константин и Елена”.

Имено, вчера 3-ти август 2023 на летната сцена при ОУ ,,Гоце Делчев” во Општина Могила се одржа десеттото јубилејно издание на Фестивалот на дуети ,,Константин и Елена”. На фестивалот настапија голем број на естрадни уметници од македонската сцена, а самата цел на фестивалот и оваа година е целосно постигната, а тоа е дека продолжи традицијата на негување на народната песна и македонскиот фолклор.

Честитки за одличната организација!Сподели го ова:

Слични објави