Прилепските пожарникари спасиjа лице кое паднало во бунар

Сподели го ова:

Пожарникарите од Територијалната противпожарна единица ТППЕ Прилеп, вчера од 21:15 до 00:20 часот со дури три пожарникари и едно возило, успешно реализирале спасителна акција и извлекувале лице кое паднато во бунар. Врз основа на информациите, бунарот се наоѓал помеѓу селата Црнилиште и Гостиражни (Општина Долнени).

Лицето било живо, но повредено и со возило на Брза помош е пренесено во болницата во Прилеп. За природата на повредите нема податоци, но важно било дека било живо и дека можеле да го извлекуваат од бунарот, за да го спасат.  Заради студеното време и намалувањето на температурата ноќе, иако бил на заветрина во јамата, е опасно да се биде неподвижен надвор, се наведува во соопштението.Сподели го ова:

Слични објави