Прилепските црковни храмови со важно известување за престојниот празник Петковден

Сподели го ова:

Браќа и сестри во Христа, наши прилепчани, ве известуваме дека ЛЕПЧИЊАТА ЗА СЛАВА ЌЕ СЕ ПЕАТ ИСКЛУЧИВО ВО ЦРКОВНИТЕ ХРАМОВИ.

За претстојната слава, на преподобната Петка (ПЕТКОВДЕН), во храмот св . Кирил и Методиј (ПАРАКЛИС) и св. Петка во нас. Точила лебчиња ќе се креваат преку цел ден во четвртокот (26.10.2022) од 7:00 – 18.00., И НА САМИОТ ПРАЗНИК (наредниот ден) во петокот по завршувањето на Божествената Литургија.
Честита слава на сите кои ја чествуваат Св. Петка како закрилничка на нивните домови т. е. домашна слава!

Нека ни е за многу години и на помош.Сподели го ова:

Слични објави