Посестримување во храмот св.Петка во нас. Точила

Сподели го ова:Пред неколку дена, за првпат во храмот св.Петка во нас. Точила се одржа чин на побратимување – односно посестримување. Овие две чеда Божји, станаа сестри не по роднинска врска, туку преку верата и љубовта.

Бог да им дарува изобилна и несоблазнива меѓусебна љубов во сите денови од нивниот живот!

Како што истакнуваат од овој храм, веќе по Велигденските празници во најава има уште едно побратимување!Сподели го ова:

Слични објави