|

Ова се нашите прилепски, хумани, спортски херои!

Сподели го ова:На вчерашниот хуманитарен фудбалски натпревар кој што се одржа во Скопје, на кој се собираа парични средства за Никола кој боледува од рак, играше и екипа од нашиот Прилеп која беше специјално формирана за овој хуманитарен настан.

Станува збор за следниве деветтооделенци од ООУ Блаже Конески – Прилеп и еден ученик од ООУ Добре Јованоски: Матеј Бунтески, Марко Димовски, Сергеј Гиноски, Филип Зографоски, Илин Ристески, Дамјан Талески, и истите беа единствените прилепчани кои учествуваа на овој спортски – хуманитарен настан.

Секоја чест за овие наши прилепски тинејџери, при што иако истите се мошне млади, сепак се одлучија на ваков хуман чекор.Сподели го ова:

Слични објави