Од утре, ново поскапување на горивата

Сподели го ова:РКЕ денеска донесе нова одлука со која што од утре ќе се изврши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 0,58%,  во однос на последената одлука која беше донесена на 11.08.2022 година.

Од 16.8.2022 година од 00:01 часот максималните цени на  нафтените деривати во нашата земја ќе изнесуваат:

 – Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС –  95  –   88,50 (денари /литар)

– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 98   –  91,00 (денари /литар)

– Дизел гориво – ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V)  –   90,00 (денари /литар)

– Масло за горење – Екстра лесно 1 (ЕЛ-1)     –  86,50 (денари /литар)

– Мазут М-1 НС    –   52,814 (денари/ килограм)Сподели го ова:

Слични објави