ОД УТРЕ, БЕНЗИНОТ СО НОВА ПОЕВТИНА ЦЕНА

Сподели го ова:Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија донесе Одлука со која се врши намалување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,67% во однос на одлуката од 3.2.2023 година.

Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98 се намалуваат за 2,00 ден/лит.

Малопродажните цени на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) и на Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1) се намалуваат за 1,50 ден/лит.

Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС се зголемува за 0,065 ден/кг и сега ќе изнесува 41,411 ден/кг.

Од 7.2.2023 година од 00:01 часот максималните цени на  нафтените деривати ќе изнесуваат:

Моторен бензин    ЕУРОСУПЕР БС – 95     82,00 (денари/литар)

Моторен бензин    ЕУРОСУПЕР БС – 98     84,00          (денари/литар)

Дизел гориво          ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V)   78,50 (денари/литар)

Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1)   77,00 (денари/литар)

Мазут М-1 НС  41,411 (денари/килограм)

Напоменуваме дека ова се максималните цени на нафтените деривати од 00:01 часот на 7.2.2023 година. Трговците на големо и трговците на мало со нафтени деривати и горива за транспорт можат да ги формираат цените на одделни нафтени деривати и горива за транспорт и пониско од највисоките утврдени цени.Сподели го ова:

Слични објави