Од денес, македонските граѓани при влез во Бугарија можат да влезат без дигитален ковид сертификат

Сподели го ова:


Од денес, македонските граѓани при влез во Бугарија можат да влезат без дигитален ковид сертификат. Со други зборови, државјаните на нашата земја за влез во Бугарија, повеќе нема да бидат обврзани да поседуваат дигитален Ковид сертификат, а во оваа група, освен нашата земја дигитален ковид сертификат при влез во Бугарија нема да се бара и за граѓаните од следниве земји: Турција, Србија, Романија, Унгарија, Полска, Словачка, Чешката Република, Египед и Израел. Оваа одлука е донесена од страна на бугарската министерка за здравство -Шербезова.

Сподели го ова:

Слични објави