“КАРПАЛАК” – ВРЕМЕТО ПОМИНУВА – БОЛКАТА НЕ ИСЧЕЗНУВА: Овој вторник се навршуваат 22 години од загинувањето на 10-те прилепчани кај месноста Карпалак

Сподели го ова:Овој вторник се навршуваат цели 22 години од загинувањето на армиските припадници на Репубика Македонија кај месноста Карпалак, кога на патот Скопје – Тетово кај месноста Карпалак, од заседа беше нападнат конвој на Армијата при што беа убиени десет припадници на Армијата –сите од Прилеп и Прилепско.

Нане Наумоски (48), резервен капетан,

Сашо Китановски (40), резервен поручник,

Горан Миновски (29), воен обврзник,

Ердоган Шабановски (21), воен обврзник,

Љубе Грујоски (32), воен обврзник,

Бранко Секулоски (43), воен обврзник,

Дарко Велјановски (27), воен обврзник,

Пеце Секуловски (31), воен обврзник,

Веби Рушитовски (26), воен обврзник

Мирко Деспотовски (27), воен обврзник.

ВРЕМЕТО ПОМИНУВА – БОЛКАТА НЕ ИСЧЕЗНУВА!

Остануваат само спомените за хероите кои ги дадоа сопствените животи за одбрана на МАКЕДОНИЈА!

Јованоски: И денеска, 19 години откако Прилеп загуби десетмина свои  граѓани, со истата болка стоиме овде, пред паметникот „Карпалак“ » Општина  Прилеп


Сподели го ова:

Слични објави