|

ЌЕ ОСТАНЕШ ВЕЧНО ВО НАШЕТО СЕЌАВАЊЕ: Почина доајенот на македонскиот теататар Димче Мешковски

Сподели го ова:Почина Димче Мешковски, македонскиот филмски, театарски и телевизиски глумец на 77 годишна возраст.

Остварил голем број на улоги во театарски претстави како „Диво месо“, „Солунски патрдии“, „Хамлет од Долно Гаштани“, телевизиски серии како „Македонски народни приказни“, радио-драми и хумористични серии меѓу кои и „Хихирику“ и играни филмови како „Викенд на мртовци“.

Сопствениот глас го позајмувал и при натсинхронизацијата на цртани филмови меѓу кои и Гаргамел во „Штрумпфови, а познат е и по улогата на Дедо Мраз во новогодишните претстави за деца.Сподели го ова:

Слични објави