КАКО РЕКА НАВИРААТ СПОМЕНИ: Нашата “Илинденка” се врати во Македонија

Сподели го ова:Нашата “Илинденка” повторно се врати во Македонија! Да, токму така! Денеска македонските граѓани имаа прилика да го видат и првото летало на македонската авијација “Илинденка”, која е произведена во Скопје во далечната 1955 година.

Леталото денес беше изложено на спортскиот аеродром Стенковец. Станува збор за нашето прво македонско летало „Илинденка“, кое денеска претставува “жив сведок” за креативните почетоци на македонското воздухопловство.Сподели го ова:

Слични објави