|

ИСПЛАТЕНИ ФИНАНСИСКИТЕ ДОЛГОВИ НА ФК ПЕЛИСТЕР, ВАНЧО МИЦЕВСКИ ИЗБРАН ЗА СПОРТСКИ ДИРЕКТОР

Сподели го ова:
Општина Битола, почна да работи на стабилизирање на Фудбалскиот клуб „Пелистер“ и создавање добра основа, буџет и управа, кои ќе придонесат за спортско издигнување на клубот. Градоначалникот на општина Битола, на денешната прес конференција информираше за реализираните постапки од новата локална самоуправа во досегашниот период, како и за активностите кои ќе следуваат.

„Тоа што го најавивме пред неколку дена, дека како општина, застануваме зад Фудбалскиот клуб „Пелистер“, веќе го реализираме.

Имајќи ја предвид затекнатата состојба, како и потребата од брзо делување, веќе ги исплативме заостанатите обврски на клубот за месеците октомври, ноември и декември 2021 година.

Со тоа, заклучно со 01.01.2022 регулирани се финансиските обврски на клубот, со цел создавање основа за понатамошно добро функционирање и подготовки за постигнување на добри резултати.

Покрај решавањето на финансиските проблеми, пристапивме и кон решавање на останатите проблеми со кои се соочува клубот.

Сакам да ја информирам јавноста, дека нов спортски директор на клубот е Ванчо Мицевски. Тука со нас се и големите фудбалски имиња, легенди на битолскиот фудбал Митко Стојковски, Тони Мицевски, Сашо Здравевски, Спасе Ристевски и Златко Цветановски, со кои во изминатиот период имавме координативни средби и состаноци на кои разговаравме за иднината на клубот, при што посебно ми е драго што ја прифатија подадената рака од Општина Битола, да дадат поддршка и да бидат дел од процесот на спортско издигнување на клубот.

Со реализираните активности, како и работата која не очекува во следниот период, очекувам дека ќе постигнеме стабилизирање на клубот, а како поддршка во таа насока очекувам коректен однос од претходните сопственици, со цел навремено и соодветно делување во интерес на застанување на клубот на „здрави нозе“ и негово комплетно опоравување од незавидната ситуација во која го затекнавме“, изјави градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски.

Ванчо Мицевски, изрази благодарност до градоначалникот и општината за големиот чекор и преземањето на ФК Пелистер во незавидна бодовна и играчка положба, како и за одлуката спортски луѓе да раководат со клубот.Сподели го ова:

Слични објави