ИСКОРИСТЕТЕ ЈА ОВАА ОДЛИЧНА МОЖНОСТ: ВРЕДНИ ВАУЧЕРИ ВО АВТО КОНТРОЛ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА БЕЗБЕДНОСТА ВО СООБРАЌАЈОТ

Сподели го ова:Од среда 15-ти номеври започнува задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата, а ова е последно предупредување до сите учесници во сообраќајот да ги проверат своите пневматици и реагираат навреме. Ако досега оваа законска обврска сте ја обавувале само со цел да ги избегнете паричните казни, оваа година за прв пат направете го тоа водени од мислата колку човечки животи ќе заштитиме, ако сите се придржуваме до законски предвидените норми за безбедност во сообраќајот.

Водени од таа мисла, а со цел да ја продолжат мисијата за превенција против незнаењето, некултурата и непочитувањето на правилата во сообраќајот, компанијата “АВТО КОНТРОЛ”, како една од компаниите која важи за пример за општествена одговорност, во соработка со “УНИ РОЈАЛ”, на сите свои клиенти при регистрација на возилата, ќе им подари ваучер во вредност од 1.000ден. за набавка на четири пневматици во “УНИ РОЈАЛ”.

Од друга страна пак, “УНИ РОЈАЛ”, при користење на одредени услуги од својот асортиман, на своите клиенти ќе им подари ваучер во иста вредност, кој ќе можат да го искористат при регистрација на своето возило.

АВТО КОНТРОЛ како општествено одговорна компанија во врска со грижата за безбедноста на возачите и сите учесници во сообраќајот, самостојно, но и во соработка со останати фирми и државните органи, континуирано организира предавања, превентивни активности, делење на флаери со едукативна содржина и слично. Зголемување на свеста за безбедност во сообраќајот е главната цел на овие активности, посочува Даниела Перканоска, генерална менаџерка на АВТО КОНТРОЛ.

-Да се почитуваме меѓу себе, како луѓе и како учесници во сообраќајот, и заеднички да изградиме систем на општествени вредности во кој културата во сообраќајот ќе има водечко место. Да ја зголемиме свеста и одговорноста на нашите клиенти и сограѓани и сите заедно да допринесеме за безбедно учество во сообраќајот – истакна Перканоска.

Ваучерите се единствена можност која што можат да ја искористат совесните возачи, затоа што ниту една сума пари платена платена за нови пневматици и исправност на вашите возила, не е поскапа од изгубен човечки живот. Нека почитувањето на сообраќајните правила и прописи стане наша навика, и сите заедно да придонесеме во промовирање на истите.Сподели го ова:

Слични објави