И прилепчани ќе бидат дел од најавениот голем протест против ковид мерките на Владата оваа сабота во Скопје

Сподели го ова:


Овој протест е дел од СВЕТСКИОТ ПРОТЕСТ ЗА СЛОБОДА, кој што оваа сабота ќе се организира во целиот свет во исто време. Група револтирани граѓани под мотото СТОП ЗА ФАШИСТИЧКИТЕ КОВИД МЕРКИ, за оваа сабота најавија протест против ковид мерките на министерот Филипче. Се очекува бројката на протестот во Скопје да биде многу голема како резултат на последната најава на министерот за здравство Филипче во однос на задолжителната вакцинација на вработените во јавниот сектор во нашата земја. Како поддршка на овој протест се јавуваат граѓански здруженија, поединци и субјекти. Протестот ќе се одржи оваа сабота во Скопје-пред собрание, со почеток во 17 часот.

Сподели го ова:

Слични објави