|

ЏК “Сеишин” – Прилеп се врати од Приштина со дури 8 освоени медали

Сподели го ова:На 18.11.2023 во Приштина Косово се одржа Меѓународниот Турнир во Џудо за кадети и сениори во организација на ЏК Полиси-Приштина. На овој турнир учество зедоа натпреварувачи од 9 држави ( Полска, Словачка, Црна Гора, Бугарија, Косово, Албанија, Хрватска, БиХ и Македонија). ЏК Сеишин Прилеп зеде учество со 9 натпреварувачи а освоени се вкупно 8 медали ( 2 златни, 1 сребрен и 5 бронзени).

Резултати поединечно:

Кадети:

1. Теона Настоска 3 то место

2. Никола Магдески 3 то место

Сениори:

1. Теона Настоска 1 во место

2. Александра Најдоска 1 во место

3. Марио Цинцароски 2 ро место

4. Стефан Талески 3 то место

5. Михаел Конески 3 то место

6. Кристина Мантароска 3 то место

Одлични борби прикажаа и Борис Џагадуроски и Михаел Димоски но не изборија место на пиедесталот.

Тренерите Дејан Мицкоски и Мартин Ристески кои ја водеа екипата се задоволни од освоените резултати!!Сподели го ова:

Слични објави