Денеска се чистеше снегот од Широк Сокак

Сподели го ова:
Екипи на јавното претпријатие „Нискоградба“ во текот на денешниот ден презедоа конкретна дневна акција за чистење на снегот од битолскиот Широк Сокак. Основаната цел е овозможување на непречено движење на битолчани. Веднаш после чистењето на пешачката патека, снегот се чистеше од патеките со помош на трактори. Градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски, вчера изврши увид на текот на работните активности на зимската служба и динамиката на расчистување на улиците низ општината. Екипите на зимската служба на општина Битола, од вчера утрово постојано се на терен.

Можно е да е слика од 5 луѓе и снегСподели го ова:

Слични објави