Денеска на „Чист понеделник“ со традиционална посна трпеза се заокружи годинешната прослава на Прочка

Сподели го ова:


Можно е да е слика од надвор и текст

Денеска на „Чист понеделник“ со традиционална посна трпеза се заокружи годинешната прослава на Прочка. На посната трпеза беше присутен и Градоначалникот Јовчески, при што истакна:

“Во организација на „Прилепски мечкари“ на ден по Прочка на „Чист понеделник“ со традиционална посна трпеза ја заокружуваме годинешната прослава на Прочка. Пред присутните во трпезаријата на манастирот „Св. Ѓорѓија“ уште еднаш упатив голема благодарност до сите вклучени и во подготовката на маските и во подготовката на овој традиционален ручек. За многу години!”-истакна Градоначалникот Јовчески

Можно е да е слика од 3 луѓе, луѓе што стојат и внатре
Можно е да е слика од небо
Сподели го ова:

Слични објави