|

“ЧЕ” те чекам пред реклами – Еве како во 1959 година изгледало ова прилепско култно место

Сподели го ова:
Ова е местото од каде што почнувале сите нови дружби, тука се пречекувале другарите, другарките, друштвата…Ова е местото каде што точно во договореното време, возбудено се пречекувале “вљубените гулапчиња”, кои потоа “одлетувале” во прилепското кино на романтичен филм, или пак на старото прилепско корзо. Исто така, ова е местото кое што било буквален културен-забавен инвoрматор, за сите настани кои се одржувале во градот под Марковите Кули.

Во прилог, погледнете како изгледало ова место во далечната 1959 година.Сподели го ова:

Слични објави