|

Бурек со паричка 300 денари, а овој маркет за 139 ден. нуди вкусна василичарска пита која тежи 1 кг

Сподели го ова:

Празникот Св. Василиј Велики, познат како Василица традиционално се празнува во Прилеп, каде што на овој празник традиционално се врти пита или лепче со паричка, а според обичаите се верува дека тој кој што ќе ја пронајде паричката, во текот на годината ќе го следи среќа.

Е токму кога зборуваме за цената на питата или бурекот со паричка, цената за една тепсија бурек со паричка со месо, во Прилеп се движи околу 300 денари.

Меѓутоа, во маркетите на Стокомак за само 139 денари се продава превкусна вртена пита со василичарска пита со паричка, која има грамажа од 1 кг.Сподели го ова:

Слични објави