Ако немате „Cеверна“ на “сообраќајната” може да ве вратат на граница

Сподели го ова:Ако планирате да патувате надвор од нашата земја по 12 февруари, треба да си ја проверите вашата сообраќајна дозвола. Бујар Османи – министерот за надворешни работи, денеска истакна:

Документ кој што се користи и за надвор после 12 не треба да се користи. А сообраќајната е за надвор бидeјќи на граница треба да ја покажете, на царина, а таму има исто име. Така што, да ги потсетам граѓаните дека и сообраќајните дозволи треба да бидат сменети – рече Османи.Сподели го ова:

Слични објави