“АЈДЕ ДА ЛЕТАМЕ – НЕ ПЛАШИ СЕ!” Ќе биде ли сигурно сега македонското небо??

Сподели го ова:Како што соопштуваат од кабинетот на Пендароски, Претседателот на Република Македонија, Стево Пендаровски вчера ги прими Александар Тасевски, претседател на Струковиот синдикат на контролори на летање и Горан Гавровски, член на синдикалниот одбор.

На средбата претседателот Пендаровски ги поддржа заложбите на синдикатот за одржување на професионалното ниво во функционирањето на М-НАВ АД – Скопје, која што е дел од критичната инфраструктура во државата. Во оваа насока, претседателот Пендаровски уште еднаш го осуди насилничкото однесување во М-НАВ од страна на вработени во таа институција и други лица кои неовластено влегле во нивните простории и повика на расчистување на случувањата во најкус можен рок, имајќи предвид дека станува збор за потенцијално загрозување на безбедноста во меѓународниот авионски сообраќај – истакнуваат од кабинетот на Пендароски.Сподели го ова:

Слични објави