Аирлија нека ни е-Од денеска најверојатно ново зголемување на горивата

Сподели го ова:Five pump dispenser at a petrol station. Fuel, diesel, gas for car and truck. Refueling cars at pump fuel station. Automobile industry concept. Gasoline pump for refilling. Fuel station for refueling.

Од денеска најверојатно ново зголемување на горивата. Меѓуто,а министерот Бектеши со зборови ја ублажува ситуацијата: Ве уверувам дека цените на нафтата и нафтените деривати во Северна Македонија ќе бидат најконкурентни и најмали ако ги споредуваме со цените на соседите, нагласи министерот за економија Крешник Бектеши во текот на вчерашниот ден. Самиот тој исто така потенцираше дека сите резерви и државни и оперативни се полни, а испораките се прават редовно. Како и да е, нашите граѓани скоро и да се навикнаа речиси секојдневно да плаќаат нови високи сметки за гориво. Во изминатата недела цената на горивата на светските берзите постојано растеше, а во петокот цената на суровата нафта надмина 120 долари по барел. Се очекува одлуката која денеска ќе ја донесе РКЕ да опфати уште едно ново поскапување на нафтените деривати.

Оваа слика има празен alt атрибут; Името на датотеката е benzin.jpg


Сподели го ова:

Слични објави