И денеска (САБОТА) претставата„Светулки“ на сцената во прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“

Сподели го ова:
По повод светскиот ден на театарот, и денеска сабота-26.03.2022 со почеток во 19:30 часот на сцената во прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“, ќе биде прикажана претставата „Светулки“. Режија: Драгана Милошевски-Попова
Сценографија: Валентин Светозарев
Костимографија: Роза Трајческа-Ристовска
Композитор: Ирена Поповиќ-Драговиќ
Драматурзи: Ивана Нелковска, Лидија Митоска-Ѓорѓиевска
Сценски движења и кореографија: Игор Киров
Превод: Владимир Јанковски
Играат:
КЛАРА – ДАНИЕЛА ИВАНОСКА
ОЛГА/БРЕНДА – КАТЕРИНА ЧАКМАКОСКА-КЛИНЧЕСКА
МАРТИН – ИГОР ТРПЧЕСКИ
ОЛИВЕР – МАРЈАН ЧАКМАКОСКИ
ЖАНА – МАРИЈА СПИРКОСКА-ИЛИЈЕСКА
ТОНИ – ЗОРАН ИВАНОСКИ
АЊА – АНГЕЛА НАУМОСКА
ЛЕНА – ЈАСМИНА МИЦОВСКА-СТАНКОСКА
ЧЕРИ – НАТАША АЧАНСКИ
БЛУ – АЛЕКСАНДАР ТОДЕСКИ
ФЕЛИПЕ – ДИМИТАР ЃОРЃИЕВСКИ
ПИЛОТОТ – ДИМИТАР ЦРЦОРОСКИ
ПАТНИЧКАТА СО ВЕСНИК – ЕЛЕНА ИВАНОСКА
*************************
Инспициент: Елена Иваноска
Тон мајстор и дизајн на звук: Томе Темелкоски
Суфлер: Лилјана Батлеска
Светло: Ристе Гркоски
Сликар исполнител: Пеце Ристески
Реквизитер: Гоце Наумоски
Гардеробер: Снежана Ѓорѓиоска
Фризер-перикер: Даринка БогоескаСподели го ова:

Слични објави