ВАЖНО Е, да обрнеме повеќе внимание на превентивата кај бремените жени со цел да се намали процентот на предвреме родените деца – одлична кампања на УЖ на ВМРО ДПМНЕ – Прилеп

Сподели го ова:ВАЖНО Е, да обрнеме повеќе внимание на превентивата кај бремените жени со цел да се намали процентот на предвреме родени деца!

Унија на жени на ОК ВМРО ДПМНЕ – Прилеп и оваа година го одбележа Светскиот ден за предвремено родени бебиња, со поддршка на хуманитарна акција организирана по иницијатива на мајки на предвремено родени бебиња.

Унијата на жени, донираше симболична сума парични средства кои ќе бидат искористени за набавка на потребни апарати за нега на бебињата.

Ги охрабруваме сите хумани жени во иднина да се приклучат во вакви хуманитарни акции – истакнуваат од УЖ на ВМРО ДПМНЕ – Прилеп.Сподели го ова:

Слични објави