СЕ БЛИЖИ КАРНЕВАЛОТ “ПРОЧКА” ВО ПРИЛЕП: Еве како да аплицирате за учество

Сподели го ова:Оваа година на 17 март ќе се одржи прилепскиот карневал “Прочка”. Корените, традицијата и обичаите како нераскинлив дел во постоењето на нашата милениумска македонска историја ни давааат обврска дека мораме да ги почитуваме и да ги негуваме, а со самото тоа цврсто да ја чуваме нашата врска со се она што претставува македонска вера и традиција.

Во прилог, следи линкот кој Ве води до апикацијата за учество на карневалот.

https://www.karnevalprilep.mk/pokana-i-prijava-prochka-2024?fbclid=IwAR0BkZLGoD4KT37T4UmQ6tmlj8NZZ0kfYRR1c2_P6l1ASmOacTqo9QmA7m8


Сподели го ова:

Слични објави