РЕКИ ОД НАРОД ДЕНЕСКА НА СВ.БЛАГОВЕШТЕНИЕ: “Стара црква” – Прилеп со божествена литургија ја одбележа својата црковна слава

Сподели го ова:
Денеска, го славиме Светото Благовештение кон Пресветата Мајка наша Богородица, а воедно и храмовиот празник на нашето прилепското духовно светилиште – црквата св. Благовештение – Прилеп. Уште од рано утрото, во овој прилепски црковен храм имаше Божествената Света литургија со која чиноначалствуваше Неговото Високопреосвештенство, нашиот Митрополит г. Петар.

Нека ни е на помош Светото Благовештение, што воедно е и храмова слава на овој наш преубав храм. Да ја молиме Пресветата Мајка Богородица, да се застапува пред Христа, за прилепчани и целиот македонски народ. За многу години! – истакнаа од прилепскиот црковен храм “св. Благовештение” – Прилеп.Сподели го ова:

Слични објави