ПА ШТО АКО Е АПРИЛ: Моментално врне снег во градот Прилеп

Сподели го ова:


Иако веќе календарски пролетта е пристигната во нашата земја, сепак зимата како повторно да сака да се врати, посебно во нашиот Прилеп, градот каде што сите ние заеднички живееме, работиме и допридонесуваме… Денешниов неделен ден, ќе остане запаметен по големите снежни врнежи, кои што интензивно започнаа да паѓаат во градот околу 16 часот и траеа околу 15-тина минути. Колку за потсетување, Прилеп не е единствениот град на балканот каде повторно почна да врне снег. Сараево синоќа исто така беше покриен со снежна покривка. Во прилог погледнете ја галеријата на слики, и погледнете како снегулките во Прилеп му “пркосат” на април-најубавиот пролетен месец.

Сподели го ова:

Слични објави